Sunday, December 3, 2017

Biografi Emma Stone, Pemain Artis Hollywood Cantik The Amazing Spiderman

Emily Jean Stone dikenali sebagai Emma Stone, seorang artis wanita yang dilahirkan pada 6 November 1988 di Arizona, Amerika Syarikat, anak pertama dari 2 saudara dari pasangan Jeff Stone dan Krista Stone. Adik perempuannya yang dinamakan sempena nama Spencer Stone. Ini hairwoman berambut perang yang indah memulakan kerjayanya dengan peranan tv dan filem bersiri. Emma mula mendapat perhatian apabila dia adalah telefon bimbit Golden Globe yang berjaya mencalonkannya untuk bermain di Easy A. Predikat bintang yang telah berada di tangan yang tidak seketika tetapi melalui perjalanan yang tidak mudah. Antara filem pertama dalam lakoninya ialah Superbad (2007). Yang dalam filem dia bermain Jules adalah gadis yang merupakan impian Jonah Hills untuk memulakan kegiatan 'seks' sebelum dia memasuki peringkat kuliah. Adalah diketahui bahawa filem ini sangat berjaya, baik secara kritikal atau komersial.

Biografi Emma Stone, Pemain Artis Hollywood Cantik The Amazing Spiderman

Pada tahun 2009, kemudian dalam Ghosts of Girlfriends Past, yang merupakan genre komedi, wanita ini diminta menjadi teman lelaki pelik dari masa lalu kepada Matthew McConaughey. Menariknya, gayanya benar-benar berhadapan dan sangat aneh. Bahkan filem ini membanjiri kritikan pedas. Pada tahun ini juga dipenuhi dengan Jesse Eissenberg, Woody Harrelson, dan Abigail Breslin dalam filem Zombieland. Yang dalam filem Emma melakonkan menjadi 1 di antara yang terselamat iaitu Wichita.

Pembungkusan filem ini tidak sama dengan filem-filem filem zombie lain, yang untuk baseball ini kehilangan elemen sadir dan lucu pada masa yang sama. Bagi pengarahnya sendiri adalah John Carpenter, filem Zombieland berjaya menjadi filem zombie berpendapatan tinggi dan di luar pembuatan semula Dawn of the Dead.

Pada tahun 2010 mengambil peranan Olive Penderghast dalam filem Easy A. Yang menjadi filem Will Gluck adalah satu kejayaan untuk membawanya dicalonkan Golden Glob. Dalam filem itu sendiri menjadi salah seorang pelajar sekolah menengah yang melawan khabar angin di sekelilingnya. Kemudian, Emma melakoni Kayla dalam filem Friends with Benefit, Will Gluck. Walaupun ia hanya comel, sangat lucu untuk dirasakan oleh penonton skrin, terutama ketika dia berkata 'John fucking Mayer'. Pada tahun 2011 dan terdapat di dalam filem Crazy Stupid Love. Yang dia mengiringi bintang besar seperti Julianne Moore, Steve Carrel dan Ryan Gosling. Dia bertindak sebagai seorang peguam muda bernama Hannah.

-------------------------------------------------- -----------------
Lahir: 6 November 1988, Scottsdale, Arizona, Amerika Syarikat
Anugerah: Anugerah Pelakon Skrin Pelakon untuk Penampilan Terbaik untuk Pelakon Filem, lebih banyak lagi
Pendidikan: Sekolah Rendah Sequoya, Sekolah Menengah Cocopah, Persediaan Kolej Xavier
-------------------------------------------------- ------------------

Pada 2013 Emma bekerjasama dengan Ruben Fleischer dan Ryan Gosling dalam filem The Gangster Squad. Filem jenayah drama jenayah ini juga membintangi pelakon Hollywood terkenal Sean Penn. Kemudian juga suara di The Croods, yang merupakan animasi yang menceritakan tentang kehidupan era Emma yang dipercayai untuk kandungan suara untuk Eep adalah watak yang menjadi minat minat Gu.

Biografi Emma Stone, Pemain Artis Hollywood Cantik The Amazing Spiderman

Dan Emma pernah berada di The Amazing Spiderman yang dilancarkan pada bulan Julai 2013. Yang mana untuk pengarah 500 Days of Summer adalah projek reboot dari Spiderman besutan Sam Raimi.

Filem ini menceritakan kisah sekolah menengah Peter Parker yang Andrew Garfield memainkan The Lizard. Sementara itu, Emma adalah seorang teman wanita bernama Peter Parker yang namanya Gwen Stacy. Filem ini juga akhirnya boleh membawanya, Emma dan Andrew Garfield untuk menenun hubungan selepas filem itu.